Am făcut mai multe proiecte de case cu terasă înierbată în ultimul timp. Acum vrem să vă prezentăm trei dintre ele, pe cele cu terase circulabile. În primul rând trebuie remarcat că tot mai multă lume arată deschidere către arhitectura modernă, pe care o considerăm cea mai potrivită pentru casele proiectate acum.

Proiecte de case cu terasă înierbată

Am făcut mai multe proiecte de case cu terasă înierbată în ultimul timp. Acum vrem să vă prezentăm trei dintre ele, pe cele cu terase circulabile.

Accesul pe casă

3 proiecte de case cu terasă înierbată, două soluții diferite

Primul dintre aceste proiecte de case are o soluție neobișnuită. Scara de acces pe terasă este exterioară. Pe scară se urcă dintr-o terasă de la etaj.

Proiect de casă cu terasă înierbată

De la terasa dormitorului matrimonial de la etaj se ajunge pe terasa înierbată de pe casă.

Această casă modernă este într-o puternică legătură cu exteriorul. Parterul se deschide într-o terasă mare, prin camera de zi. Dormitorul matrimonial de la etaj se deschide într-o altă terasă. De pe aceasta se accede apoi și pe casă.

Vedeți aici mai multe detalii despre acest proiect de casă modernă!

Două case, aceeași soluție

2 dintre aceste proiecte au accesul pe terasă printr-un etaj parțial, sau o mică mansardă. Aceste corpuri adăpostesc casa scării. Prima casă, pe un teren destul de mic, aduce acestui proiect de casă un surplus de spații verzi de aproape 60 de m² care se adaugă curții de doar 100 m², din care pot fi plantați doar 50 m². Deci avem o creștere a spațiilor verzi cu 120%!

Vedeți mai multe imagini cu acest proiect de casă!

Proiect de casă cu terasă circulabilă, înierbată

Terasa înierbată și accesul din etajul retras.

La cel de-al doilea proiect de casă cu acoperiș verde, creșterea suprafeței de iarbă nu mai este la fel de mare ca în exemplul de mai sus, însă spațiul câștigat prin realizarea etajului retras (sau mansardă) se deschide spre două terase, acoperite cu peluze răcoroase.

Proiect de casă S+P+E cu terasă înierbată, circulabilă

Perspectivă aeriană asupra terasei circulabile și a corpului de acces. Partea dreaptă, spre sud, va fi folosită pentru amplasarea panourilor solare. Terasa este înierbată și circulabilă.

Ambele proiecte de case de mai sus au astfel proiectate corpurile de acces pentru a putea monta pe fețele lor înclinate panouri solare. Aceste laturi sunt, în ambele cazuri, orientate spre sud.

Vedeți și restul pozelor pentru acest proiect de vilă!

Mai multe despre terasele înierbate

Proiectele de case cu terasă înierbată sunt o soluție excelentă pentru clima noastră. Stratul de pământ vegetal are rolul de a circula apa pluvială. Apa este stocată temporar. Evaporarea și fotosinteza reduc temperatura cu zeci de grade Celsius vara:

O învelitoare din tablă se poate încălzi până la 70-80°C. Stratul vegetal își menține temperatura pe la 30-40°C. Acest fapt are un impact favorabil. Efortul de a răci casa este mai mic vara.

Pe timpul iernii, stratul de pământ, precum și procesele de descompunere din acesta contribuie la termoizolarea terasei, suplimentar straturilor de polistiren expandat sau vată minerală.

Vedeți aici și mai multe proiecte de case cu terase verzi, proiectate de noi!