• Proiect clădire de birouri / Reconversie Vilă
Proiect Clădire de Birouri /Reconversie Vilă 2017-03-23T15:48:26+00:00

Project Description

Proiect Clădire de Birouri /Reconversie Vilă – Descriere:

Proiectul, început în 2010 a vizat modernizarea vilei în care TOSTO ROMANIA își are sediul din București. Clădirea, construită în 1991, era constituita din subsol, parter, etaj și mansardă.

Proiectul de Arhitectură, Rezistență și Instalații a propus demolarea mansardei și construirea unui etaj complet, adecvat activității principale a beneficiarului (proiectarea de utilaje industriale). Proiectarea a fost realizată în baza unei expertize tehnice (Inginer Helmut Kober, expert tehnic atestat MLPTL). Conform acesteia, realizarea unui etaj pe o structura metalica nu presupunea consolidarea nivelurilor inferioare.

Lucrările de construcții au fost încredințate firmei de construcții Cella Invest, condusă de domul inginer Cătălin Aranghelovici. Selecția constructorului s-a realizat printr-o licitație organizată de compania noastră. Pe acest site au fost postate toate piesele necesare execuției: planșele tehnice, memoriile și antemăsurătorile din proiectele tehnice de arhitectură, rezistență și instalații. Aici ofertanții au solicitat lămuriri și în le-au fost furnizate datele suplimentare. Negocierile finale s-au purtat direct de către beneficiarul lucrării.

Diriginte de șantier a fost doamna inginer Marina Castaian.

Structura de rezistență:

Expertiza tehnică a constat că prin lucrările propuse nu este nevoie ca structura existentă să fie consolidată. Vila fusese construită în 1991-1992 și au fost disponibile atât proiectul inițial, cât și date privind calitatea lucrărilor.

Prin demolarea mansardei și realizarea unui etaj cu o structură metalică, greutatea inițială a construcției a fost redusă, scăzând totodată și impactul potențialelor forțe seismice.

Imagini Proiect

Proiect clădire birouri București - Reconversie vilă

Clădirii i s-a atașat un ascensor panoramic lângă intrare.

Etajare, modernizare și reconversie vilă. Proiect clădire de birouri

Fațada spre curte cu corpul intrării și ascensorul panoramic. Noul etaj a fost tratat specific unei clădiri de birouri, cu pereți cortină.

Proiect de etajare construcție existentă și reconversie ăn spații de birouri

Parterul și etajul au rămas aproape neschimbate, masive, din zidărie.Ultimul etaj, nou creat, are o „pălărie” pentru a umbri suprafețele vitrate mari.

Etajare vilă și transformare în clădire de birouri, proiect de arhitectură și de rezistență.

Fațada principală păstrează mult din clădirea existentă. S-au schimbat culorile. Etajul nou arată fără echivoc faptul că suntem în fața unui sediu de firmă.

Vila inițială, cu mansardă care a fost transformată prin proiect într-o clădire de birouri

Aspectul inițial al casei modificate și transformate prin proiectul de arhitectură și rezistență într-o clădire modernă de birouri.

Vedeți mai multe proiecte realizate de noi: Arhitectura sau Rezistență

Proiect Restaurare – Consolidare Biserica Sfantul Nicolae – Belivaca – Craiova 2017-03-23T15:48:27+00:00