Costin Gheorghecolegul nostru arhitect, s-a întrecut pe sine realizând fotografiile pentru casa modernă din Berceni pe care noi am proiectat-o în 2013.

Nu mai este un proiect de casă, este o casă. O casă modernă

Acesta este un moment pe care l-am așteptat mult timp, să putem realiza fotografii exterioare ale acestui proiect de casă. Pardon! Nu mai este un proiect de casă, este chiar o casă! Este un cămin deja, de mai multe luni.

Am tot spus casă modernă, dar greșesc. Modernismul este altceva, aceasta este arhitectura contemporană.

Am așteptat să crească iarba

Arhitectură și gazon. Verde

Gazon și pavele înierbate în curte

Clienții noștri s-au mutat de anul trecut. E drept că în această iarnă destul de blândă am fi găsit multe zile în care lumina să fie prielnică unui pictorial de arhitectură, însă ce înseamnă o casă dacă nu este înconjurată de iarba verde?

Ufff

Există prea puține exemple de arhitectură contemporană (hai să-i zicem tot casă modernă!) cu care clienții birourilor de arhitectură să fi interacționat deja. Există o reticență și o teamă în sufletul oricărui client care acum se aventurează să-și construiască o casă modernă (iar am zis-o!).

De ce geamuri așa de mari?

De ce acoperiș plat?

Nu o să fie prea frig? Nu o să coste căldura prea mult? Nu o să plouă în casă? Dar nu or să vadă vecinii prea mult în casa mea? Nu o să cost pur și simplu prea mult?

Unui client îi trebuie mult curaj, multă stăpânire de sine și multă încredere în arhitect să ia această hotărâre ambițioasă și mai ales să se țină de ea! Și aici am trecut prin momente de îndoială, teamă, confuzie și probabil multă adrenalină.