merita-sa-construiescDaca va puneti aceasta intrebare, meritati felicitari! Decizia de a construi este una dintre cele mai importante decizii pe care cineva le poate lua.

Atunci cand un proiect de investitii este un esec, cel mai adesea, motivele nu sunt cause externe, ci date interpretate in pripa.

Un proiect in constructii poate foarte usor sa coste mai mult, sa dureze prea mult, sau sa nu valoreze cat a fost estimat initial. Adica bani, bani si iarasi bani. Cand ceva poate merge rau, cam toate vor merge rau.

Termenul de “Studiu de fezabilitate” (SF) suna sec, aduce a “investitie guvernamentala” si pare inutil. Insa studiul de fezabilitate pur si simplu poate determina daca un proiect este fezabil sau nu.

Insa nu SF-ul este punctul de inceput!

Primele studii sau cercetari sunt:

  1. Studiul de urbanism
  2. Studiul de solutie
  3. Studiul de marketing arhitectural

In 90% dintre situatii, cele doua studii (sau cercetari) sunt suficente pentru a stabili parametrii importanti ai unei constructii:

  1. Suprafetele si volumele construibile: suprafete construite, suprafete desfasurate, suprafete utile, volumele posibile ale constructiei, servitutile tehnice samd
  2. Identificarea situatiilor care pot genera costuri mari
  3. Estimarile preliminarii de costuri

 

Cel mai important este ca un studiu de solutie este sau poate sa fie chiar cheia intregii investitii. Marketingul arhitectural reprezinta tocmai cautarea solutiilor care sunt in masura sa aduca un plus de valoare viitoarei cladiri.

Asadar daca va intrebati daca merita sa construiti, raspunsul este mult mai aproape decat va inchipuiti. Daca aveti necunoscute, ele trebuie cercetate, studiate si analizate. Daca banuiti ca in ideea Dvs. este ceva valoros, din nou, merita vazut daca intr-adevar proiectul este atat de bun pe cat de frumos pare.

Întreabă un arhitect despre viitoarea ta casă!Obtineti acum o consultatie pentru ideea Dvs. de a construi!

Mai mult de atat, aveti si aliati pe care nu-i stiti. Dupa cum Dvs. vreti sa construiti bine, destept si profitabil si noi, arhitectii si inginerii, ne dorim proiecte viabile, realiste si frumoase!