Piața imobiliară este tot mai concurențială privind oferta de apartamente ieftine. Dezvoltatorii vor trebui să aibă oferte care să-i diferențieze de concurență. Am mai scris despre construcția de apartamente noi după criză. Am abordat, de asemenea, necesitatea folosirii unei noi strategii. Am convenit că singura abordare viabila este cea a proiectării apartamentelor pornind de la prețul acestora.

Construcția de apartamente ieftine

Vă prezentăm un studiu privind posibilitatea construirii de apartamente foarte mici. Acestea permit costuri scăzute. Totodată, aceste apartamente au trei camere, atât de necesare familiilor cu 1-2 copii.
studiu-arhitectura-apartamente-ieftine-petru-dezvoltari-imobiliare

În versiunea inițială, acest apartament nu este cu nimic deosebit de un apartament cu doua camere, având o camera de zi de 24 mp și un dormitor de 12 mp.
Atunci când familia creste, apărând un copil, din zona de zi se poate delimita un al doilea dormitor, având numai 8 metri pătrați. Deși suprafața acestuia este redusa, el asigura totuși acea camera în plus, necesară creșterii unui copil în condiții cat de cat civilizate.
Planurile de arhitectura prezentate în acest studiu reprezinta o varianta minimala a unor astfel de apartamente, fiind un studiu și nu o propunere concreta. Studii de piață pot arata ca spațiul optim ar trebui sa fie mai mare, fie și dintr-o necesitate psihologica a cumpărătorului, însă planurile de mai sus pot fi un punct de plecare în stabilirea unei strategii câștigătoare în dezvoltarea unor noi blocuri de apartamente.

Proiectarea și construcția apartamentelor după criza economică

Trebuie să intrăm într-o altă paradigmă odată ce timpul crește. Marea diferență ar trebui să fie modul de abordare al viitoarelor investiții. Bula imobiliară a lăsat senzația că bunurile imobiliare se măsoară în metri pătrați, ceea ce este fals. Suprafețele sunt poate ultimele criterii folosite de cumpărător în alegerea casei sau apartamentului pe care îl va cumpăra. Cumpărarea este un proces emoțional. Cumpărătorul alege emoțional și măsoară prin comparația cu bugetul programat sau, mai exact, cu bugetul pe care și-l permite.

Proiectarea în timpul bulei s-a axat pe metri pătrați, adesea ignorând și ceea ce cumpărătorul final își dorește, dar și ceea ce își permite.