Vizită pe șantier înainte de finalizarea lucrărilor

Am făcut o vizită pe șantier săptămâna trecută. Lucrările de construcții au ajuns spre finalul finisajelor exterioare. Acest proiect de casă a fost realizat în 2015. Lucrările au început anul trecut. Constructor este firma SC Structo Instal SRL, codusă de Mihai Segărceanu, inginer.

Stadiul lucrărilor

Finisajele exterioare sunt aproape finalizate. Urmează ca pe terasă să fie amplasat stratul vegetal (pământ) pe viitoarea terasă înierbată. După cum știți, nu este singurul proiect de casă cu terasă înierbată realizat de noi. Lucrările vor continua și la interior, după cum urmează și amenajarea curții.

Despre acest proiect de casă

Tot mai mulți români aleg să-și construiască o casă modernă. Probabil că principalul motiv este că trăim în Secolul XXI, este normal să ne construim casele ca în Secolul XXI. Cred că deja este clar că ne dorim ca tot mai multe case cu arhitectură modernă să apară în România.

În primul rând, o casă cu arhitectură modernă dă arhitectului ocazia de a obține un aspect plăcut prin metode simple: proporții texturi, plin-gol. În al doilea rând nu este nevoie de finisaje complicate, de materiale de construcții scumpe.

În al doilea rând, arhitectura modernă este o continuare firească a gustului adesea contemporan pentru interioare, dar și a acceptării noilor tehnologii.