• Proiect de casă P+1E cu arhitectură modernă
  • Proiect de casă P+1E - București
  • Proiect de casă cu arhitectură modernă
  • Fațada, conform proiectului
  • Proiect de casă P+1E - intrarea principală
  • Proiect de casă, fațada spre grădină
  • Cum arăta în proiect această casă
  • Când proiectul de casă se respectă

Un proiect de casă P+1E, o casă cu arhitectură modernă la care clienții s-au străduit să respecte proiectul cât mai fidel.

La parter, locuința are o cameră de zi, un birou, baie și bucătărie cu o cămară, un hol și scara către etaj unde se află trei dormitoare, cu două băi și un hol. Unul dintre dormitoare are un mic balcon.

Provocările acestui proiect de casă P+1E

Principala problemă a reprezentat-o obligativitatea alipirii construcției la calcanul de pe partea stângă a terenului, cu atât mai mult cu cât aceasta nu este nici perfect aliniată și, în plus, are streașina ieșită peste limita de proprietate. Din acest motiv, casa este proiectată astfel încât să intre sub streașina existentă.

Nici orientarea terenului nu este prea avantajoasă, strada fiind spre sud, însă vis-a-vis de un bloc, grădina este spre nord, iar latura liberă a casei este spre est.

De aceea casa este orientată spre față și spate, evitând ferestre spre laterala din dreapta. Am ales să deschidem mult casa spre porțiunile de curte care pot prezerva o intimitate,.

Sistemul constructiv stabilit prin proiect

Structura de rezistență este în cadre din beton armat, cu stâlpi, grinzi și planșee din beton armat. Fundațiile sunt pe tălpi continue din beton simplu, cu grinzi de fundare peste acestea, armate.

Pentru alipirea la calcan, fundațiile au fost proiectate astfel încât să se fundeze la aceeași cotă (adâncime) ca și casa de pe partea stângă a terenului, în conformitate cu prevederile Expertizei Tehnice întocmite de dl. Inginer Helmut Kober, parte integranta a acestui proiect. Lucrările proiectate nu presupun nici un fel de intervenții la clădirea vecină și nu vor afecta nici în timpul lucrărilor, nici pe viitor clădirea vecină, mai ales din punct de vedere al rezistenței, stabilității și siguranței structurale.

La dimensionarea fundațiilor s-a ținut cont de prevederile studiului geotehnic întocmit de dl. Inginer Emil Botez.

Arhitectură: alb, lemn, metal și sticlă

Din metal este gardul, cu un fel de jaluzele orizontale. Ele permit celui dinăuntru să vadă în stradă, obturând vederea dinspre exterior.

Din stradă se percep 4 culori/texturi: albul tencuielilor, textura lemnului, oglindirea suprafețelor vitrate și contrastul panourilor din gard. Spre stradă, casa oferă doar un volum simplu, alb, rectangular.

Spre grădina din spate, negrul gardului metalic este înlocuit de un singur accent, un stâlp metalic, galben.

Despre acest proiect de casă am mai scris și pe blogul meu.