Proiecte Case Tip

//Proiecte Case Tip
Proiecte Case Tip 2017-07-27T19:32:39+00:00

Proiecte de case cu prețuri între 1000 și 3000 de lei

Găsiți în catalogul nostru de proiecte case tip mai multe modele de case realizate special ca proiecte tip. Ele sunt făcute pentru un anumit fel de familie, pentru un anumit fel de teren, pentru un anumit fel de buget.

De ce un proiect tip?

Proiecte case tip gândite special pentru familia ta!Da, o familie cu unu  sau doi copii, sau care își dorește copii în viitor. O familie activă, împărțită între job-uri și viața de familie, muncitoare și cu un venit decent.

Toate casele au 2-3 dormitoare, câte o cameră de zi și un loc de luat masa în familie.

Terenurile disponibile au cel mai adesea doar 11-12 metri lățime și între 250 și 500 de metri pătrați. Casa trebuie să se înscrie într-un astfel de teren și să fie astfel orientată încât să beneficieze avantajele sale, în general vederea la stradă și cea spre spate, spre viitoarea grădină, indiferent de cât de mică ar fi ea.
7 Zile
Primiți într-o săptămână proiectul tip. Autorizarea durează la fel ca la orice proiect, dar între timp puteți să luați oferte de la constructor, să rezolvați chestiunile financiare. Așa aflați cel mai repede cât va costa casa mult visată. 
Economiile făcute la proiectare sunt o alegere proastă, dar câteodată chiar se poate! În plus, casele sunt proiectate astfel încât costurile de execuție să fie cât mai mici posibil, fără a face vreun rabat la rezistența și confortul viitoarei case.

Cum sunt casele noastre tip?

Și mai mult de atât, cele sub 100 de mp au posibilități de mansardare cu costuri minime.
O casă ieftină nu trebuie să fie prea mare. Spațiul pe care nu îl folosești este cel mai scump spațiu. Mai bine economisești banii pentru mobilă frumoasă.
Având listele de cantități de materiale, ofertele de la constructori vor veni pentru cantități exacte. Cînd plătești la metru pătrat, cineva se păcălește și acela nu este constructorul.
Ne-am gândit doar la tehnologii foarte răspândite: zidării portante, sau cadre din beton armat, eventual cu mansarda din lemn. Astfel, aproape orice constructor poate executa casa ta. Deși nu recomandam asta, poți construi și în regie proprie.

Un catalog cu proiecte case tip

Modele de case și vile tip proiectate special pentru folosirea repetată

Cum cumpăr un proiect de casă tip

Achiziția unui proiect de casă tip este simplă:

 1. Dvs. alegeți modelul de casa tip.
 2. Ne trimiteți datele Dvs.: Nume, adresa, CNP și numărul de telefon pentru contractul de proiectare. Datele Dvs. sunt confidențiale și noi nu le vom folosi decât pentru încheierea acestuia. Datele Dvs. nu vor fi vândute sau trimise altor persoane fizice sau juridice.
 3. Ne trimiteți datele terenului: Planurile Cadastrale sau Ridicările Topografice. Verificați în prealabil dacă dimensiunile terenului se încadrează în dimensiunile minime ale terenului necesar modelului de casă ales. Dacă aveți, ne trimiteți câte o copie după Certificatul de Urbanism și Studiul Geotehnic.
 4. Noi vă trimitem un plan de situație cu modelul de casă ales amplasat pe teren, plan pe care trebuie sa-l aprobați. Cu aceasta ocazie, dacă este necesar, întoarcem proiectul în oglindă pentru a obține cea mai bună orientare a casei.
 5. Vă trimitem contractul de proiectare pe care Dvs. îl semnați și ni-l trimiteți înapoi, fie scanat, prin Email, fie prin curier.
 6. Noi vă trimitem prin E-mail Proiectul de Casa – în format PDF (nesemnat și neștampilat). Astfel Dvs. vedeți proiectul de casă personalizat pentru terenul pe care se va construi, înainte de plata sa.
 7. Primiți prin Fan Curier coletul conținând proiectul de casă: proiectul de arhitectură și proiectul de rezistență.
 8. Plata se face la curier, la primirea coletului.
 9. Prin E-mail primiți Listele de cantități de materiale care sunt necesare pentru construirea modelului de casă ales. De ce prin E-mail? Deoarece listele sunt în mod normal folosite electronic de către constructori.

Mai este ceva? Da!

 • La definitivarea studiului geotehnic ne trimiteți o copie a sa. Dacă este nevoie, noi va trimitem planșele de rezistență ale fundațiilor modificate în concordanta cu acesta (pentru terenurile de fundare mai dificile).
 • După ce obțineți Certificatul de Urbanism, o copie a sa ne este necesară pentru înregistrarea Proiectului la OAR. Dovada de înregistrare a Proiectului la Ordinul Arhitecților va trebui atașată în dosarul care se depune la primărie pentru obținerea autorizației de construire.

După obținerea Autorizației de Construire, puteți începe lucrările de construcții ale casei mult visate!

Conținut Proiecte Case Tip

Pentru fiecare dintre aceste proiecte case tip, veți găsi inclus: Proiectul de Arhitectură, Proiectul de Structurii de Rezistență și Scheme ale Instalațiilor Electrice, Termice și Sanitare

Faza DTAC (Documentație Tehnică pentru Autorizarea Construirii) /Proiect pentru Autorizarea Construirii: (2 ex.)

 • Cerere Autorizație de construire și Anexa tehnică a cererii, Foaie de capăt, listă de semnături, borderou general.
 • Arhitectura: Piese scrise: Memoriu tehnic general, Deviz estimativ, Calcul coeficient global de izolare termica G și Piese desenate: Plan de încadrare în zonă, plan de situație, Plan Parter, Plan Etaj sau mansardă, Fațade, Secțiune/Secțiuni caracteristice, Plan de acoperiș sau învelitoare.
 • Rezistența, piese scrise și desenate (plan și detalii fundații).
 • Instalații: Memoriu tehnic pentru instalațiile electrice, termice și sanitare, schemele instalațiilor termice și sanitare, schema tablou electric general.
 • Referat de verificare a proiectului la exigența A1 (Rezistență și stabilitate structurală).
 • Deviz estimativ (pentru stabilirea valorii care se taxei pentru autorizația de construire, în cuantum de 0.5% din valoarea construcției)
 • Calcul coeficient de izolare termică G – pentru stabilirea grosimii izolațiilor termice.
 • Notificare către Agenția Regională pentru protecția mediului (se remite după obținerea certificatului de urbanism)
 • Program de faze determinante
 • Cerere pentru eliberarea autorizației de construire cu fișa tehnică anexă.

Proiectul Tehnic (PT) si Detaliile de Executie (DE), (2 ex.)

 • Proiect de Arhitectură: Memoriu tehnic, Plan de încadrare în zonă, plan de situație, plan parter, plan etaj sau mansardă, secțiune/secțiuni caracteristice, fațade, plan de șarpantă, plan învelitoare/acoperiș, tablou de tâmplărie.
 • Proiect de Rezistență: Memoriu tehnic, Plan și detalii de fundații, planuri de cofraj pentru planșeele din beton armat, planuri de armare pentru planșeele din beton armat, detalii de armare pentru grinzi și centuri din beton armat, detalii de armare pentru stâlpi și pereți din beton armat.
 • Referat verificator proiect de rezistență.
 • Liste de cantități de materiale (antemăsurătoare), pentru arhitectură și rezistență.

Dimensiunile minime ale terenului

La fiecare proiect de casă din seria Proiecte Case Tip, în planul parterului este trasat și terenul minim necesar, după cum se vede în exemplul de mai jos.
Cu roșu este trasat terenul minim necesar construirii acestei case. Terenul minim este în general cu până la 4 metri mai mare decât lățimea casei și cu circa 9 metri mai lung decât dimensiunea în plan a proiectului.
După cum se vede în exemplul de mai sus, planul parter al proiectului de casa ieftina (vila economica) tip A, terenul minim are o deschidere de circa 12 m (în fapt, 11,90 m) și o adâncime de 18.50 metri liniari (8,50 m are casa, retragerea spre stradă este de 4 metri, iar cea spre fundul de lot este de 5 m, în total 18,50 m). Retragerile sunt cele stipulate prin Regulamentul General de Urbanism, după care sunt realizate toate regulamentele locale. Așadar, terenul minim este de 222 mp (12 x 18.50).

Exemplu-de-teren-minim-pentru-unul-dintre-proiectele-noastre-tip

Condițiile de utilizare a proiectelor de case tip Trilitica

Proiectele de case tip pot fi utilizate numai după achiziția acestora.

 1. Proiectele de case tip pot fi utilizate numai în condițiile impuse de Certificatul de Urbanism.
 2. În condițiile legii, nu se poate începe construirea oricărei construcții, înainte de obținerea autorizației de construire.
 3. Modificările aduse proiectelor pot fi realizate numai cu acordul Trilitica Frame Invest. Astfel, pot fi modificate culorile fațadelor, materialele pentru acoperiș etc.
 4. Pentru fiecare proiect în parte, după furnizarea studiului geotehnic, se vor recalcula fundațiile în conformitate cu prevederile acestuia.
 5. Este interzisă începerea lucrărilor fără a trimite Proiectantului un studiu geotehnic.
 6. Cumpărarea unui proiect de casă tip permite construirea unei singure case, pe amplasamentul stabilit în contractul de proiectare.
 7. Proiectele tip de case și vile sunt proprietatea exclusivă a Trilitica Frame Invest, iar folosirea, copierea sau revânzarea oricărui proiect este strict interzisă.
 8. Construirea unei case după unul dintre proiectele tip, fără achiziția prealabilă a acestora anulează dreptul de a achiziționa acel proiect și nu se va putea obține o autorizație de construire.

Contactați-ne folosind formularul de mai jos!border-long

Obțineți o consultație cu arhitectul!

Întreabă un arhitect despre viitorul tău proiect de casă!Cu siguranță aveți întrebări despre proiecte, despre construcție, despre costuri, despre autorizația de construire, despre alegerea terenului… Puteți obține o consultație cu un arhitect!

Consultația nu presupune nici un fel de obligații din partea Dvs. Puteți alege să ne scrieți, să veniți la biroul nostru, sau să ne chemați la terenul viitoarei Dvs. case:

1. Întrebați-ne prin E-mail și vă răspundem gratuit! În acest caz este bine să ne atașați și planuri ale terenului, descrierea sa, iar pentru București, chiar adresa exactă.

2. O consultație în biroul nostru, contra cost, timp de 1-2 ore. Ne uităm împreună pe acte, ne spuneți ce doriți să construiți, iar noi vă spunem cum, ce și de ce trebuie să faceți, la ce costuri să vă așteptați, precum și cât de realist este ceea ce doriți Dvs., raportat la posibilitățile terenului sau mărimea bugetului.

3. O vizită la terenul viitoarei case, de asemenea contra cost. În cazul în care sunt și clădiri asupra cărora va trebui să intervenim, vizita va fi împreună cu un inginer structurist.

border-long

Proiecte Case și Vile: Selecția Constructorului

Ce știi, probabil, deja despre selecția constructorului Cu siguranță ai citit articole care te îndeamnă să vorbești cu prietenii și cunoștințele tale care și-au construit recent o casă. Ei ar putea, într-adevăr, să-ți [...]

Proiecte Case si Vile: Proiecte de instalații

Ce sunt proiectele de instalații pentru case și vile? Instalațiile de alimentare cu apă rece și caldă, cea de evacuare a apelor uzate, instalațiile de încălzire, modul de preparare al apei calde și cele [...]

Proiecte Case si Vile: Proiectul de Rezistență

Ce este proiectul de rezistență Proiectul de rezistență al unei case sau vile este cel care descrie modul de realizare al structurii de rezistență. Conținutul proiectului poate diferi în funcție de complexitatea structurii, precum [...]