Proiecte de case cu terase înierbate – Moderne, Ecologice, Cool

Am realizat mai multe proiecte de case cu terase înierbate în ultima perioadă. Este surprinzător cum tot mai mulți clienți se arată nu numai deschiși, dar de-a dreptul încântați de această soluție modernă, ecologică și cool de a realiza acoperișul caselor lor.

Terasele înierbate au un rol important în termoreglarea acoperișului: vara, prin metabolismul plantelor, temperatura se păstrează coborâtă, în timp ce iarna, stratul vegetal reprezintă un plus în izolarea termică, peste cea adusă de termoizolație.

Proiecte de case cu terase înierbate

Există mai multe soluții pentru rezolvarea teraselor înierbate. Numeroși producători de membrane izolatoare au propriile oferte, însă detalii interesante sunt propuse și de producătorii de materiale termoizolante.

Impactul construcțiilor noastre asupra mediului se măsoară în primul rând prin reducerea suprafeței spațiilor verzi. Terasele înierbate reprezintă cea mai hotărâtă declarație de retrocedare a unei suprafețe verzi comparabilă cu cea dispărută.

Pentru multe proiecte de case moderne, această soluție este un mod firesc de a justifica volumele simple și elegante ale arhitecturii contemporane.

Nu în ultimul rând, acoperișurile verzi, terasele înierbate, sunt cool!

Teama de infiltrații vine de la experiența neplăcută a numeroase terase de la blocuri din toată țara care curg. Ele sunt însă defecte nu atât din cauza soluției și a meterialelor de construcții folosite, dar a proastei întrețineri: În anii 80′ era o adevărată manie printre locatari să perforeze straturile teraselor cu stâlpii de susținere a antenelor de recepție tv. Altfel, multe au rezistat timp de decenii. În plus, acum avem televiziune prin cablu.